Dry Needling admin

Wat is Dry Needing?

Dry needling of myofasciale acupunctuur is een techniek, die gebruikt wordt voor de lokaal-regionale behandeling van pijn, veroorzaakt door problemen in het spierweefsel. In deze spieren ontwikkelen zich pijnpunten, die men Trigger Points noemt.

Is dry needling een nieuwe behandelingsvorm? Neen. De oorsprong van deze behandelingsmethode vinden we terug in het oude China. De techniek wordt reeds in 2000 jaar oude oosterse geschriften vernoemd, maar heeft rond de jaren 1960 een nieuwe westerse naam gekregen. Pijn veroorzaakt door spieren werden toen al behandeld door middel van het aanprikken met acupunctuurnaalden.

Een acupuncturist doet meer dan alleen een lokale dry needling behandeling, en kijkt steeds naar de onderliggende oorzaak van de pijnklacht. Deze kan bijvoorbeeld ontstaan vanuit een interne verstoring in het lichaam, waardoor het lichaam zelf niet meer in staat is om het evenwicht tussen spanning en ontspanning te herstellen. Dit ziet men vaak bij chronische rugpijn, nek- of hoofdpijn, of bij steeds terugkerende klachten, zelfs na verschillende andere therapeutische acties.